KOMPANIJA MLEKOPRODUKT PREDSTAVILA SE NA BANATSKOM FESTIVALU VINA: Sir i vino, to su srca dva

Kompanija Mlekoprodukt već tradicionalno prepoznaje lokalne manifestacije, u skladu sa strateškim opredeljenjem aktivnog delovanja u lokalnoj zajednici, a sa posebnim zadovljstovm podržava događaje posvećene vinu, jer su su ona prirodan par dobrim sirevima. Ovo opredeljenje još jednom je potvrđeno u subotu, na 5. Banatskom festivalu vina, među čijim je prijateljima kompanija Mlekoprodukt, a čiji je štand na ovom prelepom dešavanju u zrenjaninskoj Gradskoj bašti privukao zaista veliki broj onih koji su želeli da izvrsna vina upare sa sirevima Mlekoprodukta i grupe Savencia, odreda pravljenim po tradicionalnim recepturama i od najboljeg mleka – i kada dolaze iz Srbije, i kada dolaze iz Francuske.

 

Na Banatskom festivalu vina, kompanija Mlekoprodukt, deo grupe Savencia Fromage & Dairy, predstavila je kako svoju ponudu francuskih delikatesnih sireva – Fol Epi Allege i Fol Epi Classic Tranches, potom čuveni Caprice des Dieux, i sireve u okviru brenda Ile de France: Normantal, Kamamber, bri i Apreifrais sir sa začinskim biljem, tako i domaće sireve pravljene od najkvalitetnijeg mleka po autentičnim recepturama – Perfetta, Kačkavalj, Trapist, Gauda, Edamer, Biser topljeni sir Natur, i Kačkavalj, i naravno dimljeni sir Karavan. Uz sireve, degustirana je i Starbucks kafa, u ambalaži prilagođenoj potrebama savremenog čoveka u pokretu.

– Često se čuje da je sir najbolji pratilac vina i današnje dešavanje je primier kako to zaista dobro funkcioniše. Beli, mekani, sveži, odležali, tvrdi – svaki sir ima svog parnjaka u vidu vina, i uparivanje sira i vina jedan je od najvažnijih elemenata vinske i gastronomske baštine sveta. Banatski festival vina, koji ovu baštinu neguje iz godine u godinu, još jednom pokazuje koliko je naša vinska scena jaka i kojom brzinom raste i zato smo mi iz kompanije Mlekoprodukt srećni da možemo da uzmemo učešće u njoj i podržimo je kao prijatelji. Ova brzina rasta, koju prate i stalno unapređenje kvaliteta i stilske raznolikosti, motiviše i vinoljupce i one koji su novi u svetu vina da se sa njom nanovo upoznaju svakim danom i svakim ovakvim događajem, otkrivajući nove etikete, sorte i nove načine da se vino uparuje sa najkvalitetnijom hranom. Nama, kao kompaniji kojoj je zaista na srcu unapređenje sredine u kojoj živi, i kao kući posvećenoj proizvodnji zdrave i ukusne hrane iz održivih izvora, neobično je drago zbog toga što smo se još jednom uključili u ovaj događaj. U ovako lepom ambijentu, ponovo imamo priliku da doprinesemo čaroliji uparivanja vina i sira. Svim posetiocima 5. Banatskog festivala vina želimo razigrana čula i prijatan boravak na ovom događaju, naravno uz čašu dobrog vina i odabrane sireve iz Mlekoprodukta – rekla je Bojana Momčilov.

Ova široka ponuda, za koju su se posetioci Banatskog festivala sira veoma zanimali, demonstrirala je da su sirevi iz portfolija Mlekoprodukta izvanredni za uparivanje ne samo sa vinima iz Francuske, već i sa srpskim vinima, pa i onima koje prave mali, lokalni proizvođači iz Banata.

Peti Banatski festival vina održan je u subotu u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, gde se vinoljupcima predstavilo oko pedeset vinarija iz Srbije, uz goste iz regiona i celog sveta. Uz vinare i destilere, svoje proizvode doneli su i proizvođači hrane, na izložbi autentičnih zalogaja u okviru izložbe 24. Banatske vredne ruke.