GOSTOVANJE KINESKE DELEGACIJE

Poziv za posetu Šenjangu
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima bio je, u sredu, domaćin petočlanoj delegaciji kineskog grada Šenjanga, u okviru saradnje dva grada, inicirane ranije potpisanim Memorandumom o saradnji. Tokom sastanka uručen mu je poziv da, kao jedini gradonačelnik iz Evrope, učestvuje na 18. godišnjoj konferenciji gradonačelnika u Šenjangu i tom prilikom predstavi Grad Zrenjanin i sve njegove potencijale.
Kinesku delegaciju predvodio je Čang Jinghui, potpredsednik Narodne političke konsultativne konferencije Komiteta Šenjanga, a u ime domaćina prijemu i razgovoru su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Duško Radišić i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović.
Šenjang je glavni grad kineske provincije Liaoning, veliki je naučno-istraživački i univerzitetski centar i sedište brojnih multinacionalnih kompanija. Predstavlja kolevku moderne kineske industrije, čiju osnovu čine autoindustrija, hemijska industrija, prerada čelika i obojenih metala i prerada poljoprivrednih proizvoda.

L. Z