GRAD PONOSAN NA RUKOMETAŠE: Povratak na staze uspeha

Rukometaši Proletera, koji su pobedom u Vrbasu obezbedili povratak u Super ligu Srbije, stručni štab na čelu sa Ljubomirom Obradovićem i predsednik Kluba Dragan Božjak bili su juče gosti gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janića i njegovih sadarnika.

Janjić im je čestitao na velikom uspehu i poželeo ne samo da budu stabilni superligaši, već i da se brzo vrate u vrh srpskog rukometa, a potom i da igraju na evropskoj sceni. On je dodao da je ponosan na rezultate rukometaša i obećao da će ih lokalna samouprava podržati na putu ka ostvarenju ciljeva.

– Sledeći cilj je plasman u regionalnu SEHA ligu čiji je sponzor Gasprom, pa nastup u tom takmičenju ne košta ništa, a imali bismo mnogo koristi. U Zrenjaninu bi igrali veliki klubovi, a publika bi se vratila na tribine – rekao je Obradović.

Dragan Božjak je naveo da u Klubu razmišljaju dugoročno, pa je obuka trenera za rad sa mlađim kategorijama i omasovljenje podmlatka jedan od zadataka za naredni period. Momir Rnić junior je naglasio da je uspeh Proletera delo tima –  igrača, trenera, uprave i svih koji su pomogli. On je pozvao ljubitelje rukometa da u četvrtak, 16. maja, u 19 sati dođu u Kristalnu dvoranu na utakmicu poslednjeg kola Super B lige u kojoj se Proleter sastaje sa Kolubarom i da zajedno sa rukometašima proslave ulazak u elitni rang.