GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANjIĆ O PROBOJU U REŠAVANjU VIŠEDECENIJSKOG PROBLEMA

Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem podržala je projekat rešavanja problema pijaće vode u Zrenjaninu izdavanjem finansijskih garancija. Vlada je prepoznala da se ne radi o lokalnom ili regionalnom, nego i o državnom pitanju. Posle obezbeđivanja ove garancije, ne postoji više nijedan razlog da se čeka sa radovima. Upravo sam razgovarao sa izvođačima koji nastavljaju sa poslom čim vremenski uslovi dozvole. Problem pijaće vode koji nas muči već pola veka, više neće postojati! Imam čast da budem na čelu administracije koja ga je rešila, koja je napravila ovaj proboj. Naravno, ne mislimo samo na stanovnike Zrenjanina; i žitelji okolnih sela dobiće ispravnu vodu.
Ovim rečima je, na vanrednoj konferenciji za medije Gradske organizacije Srpske napredne stranke, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u utorak obavestio javnost o najnovijem proboju u podizanju „fabrike vode”.
Potpisivanju sporazuma između grada Zrenjanina i Ministarstva finansija Republike Srbije – a na osnovu zaključka republičke Vlade – realizuje se odluka Skupštine grada od 26. februara. Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije izdaje garanciju JKP „Vodovod i kanalizacija” kao obezbeđenje plaćanja komunalne usluge – prečišćavanja pijaće vode.
Postrojenje za prečišćavanje pijaće vode gradi se na lokalitetu u blizini izvora vodovoda na Mihajlovačkom drumu. Posao je, kao što je poznato, poveren italijanskoj kompaniji „Grupo Zillio”.

M. S-n.