GRADONAČELNIK POSETIO BEBE, MAJKE I ZAPOSLENE U PORODILIŠTU ZRENJANINSKE BOLNICE

Aleksandra prva beba u novoj 2020. godini

Deca rođena 1. januara su srećna deca. To mi je rekla naša doktorka. Onda će i moja beba biti srećna.
Beba se zove Aleksandra, i prva je beba rođena 2020. godine u Porodilištu Opšte bolnice „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu, a ovo su reči njene mame, šesnaestogodišnje Tanje Novakov iz Loka, naselja koje se nalazi pored Titela. Zapamtila je reči dr Milice Poučki koja veruje u ovu, narodnu izreku.
Tanja Novakov je svoje prvo dete rodila 1. januara u 4.50 časova. Aleksandra, koja je u prvom momentu nazvana Amela, je na rođenju dobila ocenu 10, duga je 49 centimetara i teška 2.760 kilograma. Bebin tata je Vidak Janoš, a Tanjini roditelji, kako kaže, rade u Nemačkoj i, kada su novinari došli da je posete, još uvek nisu čuli radosnu vest.

TRENUCI KOJI SE PAMTE
Prvog januara je u Neonatološkom odeljenju zrenjaninske Bolnice bilo 17 srećnih majki koje su dobile najvredniji novogodišnji dar – svoje bebe.
Jedna od njih je naša sugrađanka Ivana Đukić (31) koja je rodila sina Aleksu, svoju prvu bebu. Kako kaže, za nju je Aleksa najlepši poklon i velika radost za celu porodicu.
– Svakako da je značajno da se širi porodica, pogotovo u današnje vreme, ali videćemo kako će ići, tek smo na početku – kaže nasmejana Ivana.
I Ivana, kao i njena „nova” cimerka Dragana, koje se već dugo poznaju i druže, a koje su, sticajem lepih okolnosti Novu 2020. dočekale zajedno, ističu brigu i stručnost lekara, medicinskih sestara i babica u Porodilištu Opšte bolnice „Đorđe Joanović”, od prijema i porođaja, do prvih sati života njihovih beba…
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju