GRADONAČELNIK POSETIO GRADSKI STADION: Ulaganja u sportsku infrastrukturu investicija za budućnost

– Pomažemo sportskim klubovima, ali isto tako gradimo i ulažemo u novu sportsku infrastrukturu. Renovirali smo Gradski stadion, i završili prvu, od planirane dve faze. Stadion je izgrađen 1953. godine, i upravo sada prvi put ima rasvetu za održavanje treninga i takmičenja u večernjim satima. Kao što vidite, atletičari su i večeras ovde, koriste modernu tartan stazu koju smo postavili, a u prvoj fazi radova na rekonstrukciji stadiona uloženo je 200 miliona dinara. Naredna faza podrazumeva ulaganja od 290 miliona, gde ćemo srediti i sam fudbalski teren, i kompletne tribine ukupnog kapaciteta devet hiljada i pet stotina mesta. Sada sa sigurnošću možemo reći da će to biti prelep sportski objekat u našem gradu – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom sinoćnje posete Gradskom stadionu.
Gradonačelnik je, sa saradnicima, obišao stadion sa uključenom rasvetom, postavljenom prošle godine, u sklopu prve faze obimne rekonstrukcije tog sportskog objekta. U toj fazi izgrađeni su tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije, za održavanje međunarodnih atletskih takmičenja i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja. Stadion je osvetljen najsavremenijim “Filipsovim” reflektorima. Stubovi rasvete su visoki 49 metara, na svakom je projektovano 48 svetiljki, a u ovoj fazi postavljene su po 22. Radove na montaži reflektora i postavljanju rasvete izvele su firme „Energotehnika – Južna Bačka” i “Filips”.
S gradonačelnikom su na stadionu razgovarali direktor Javne ustanove „Sportski objekti” Bojan Mijatov i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, a u poseti su bili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Dragan Ćapin.

Kabinet gradonačelnika