GRADSKI ODBOR SRPSKE NAPREDNE STRANKE (SNS) U ZRENJANINU: Najoštrije osuđujemo pozive opozicije na nasilje prema ženama

Na konferenciji za medije koja je održana danas u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Zrenjaninu, pokrajinska poslanica i predsednica Unije žena Stojanka Lekić najoštrije je osudila napade na žene koji su se dešavali u proteklom periodu. Naglasila je da su žene stub i osnov svakog društva i da se ne sme dozvoliti bilo kakvo neprimereno ponašanje, koje ih stavlja u položaj koji im ne priliči.
– Poslednjih meseci smo svedoci najgorih uvreda upućenim ženama u Srbiji. Članovi saveza za silovanje, saveza prostaka, lopova i njihovih pristalica svakim danom ponižavaju žene, maltretiraju ih i verbalno ponižavaju. Žene koje obavljaju veoma ozbiljne, visokoodgovorne poslove, ali i novinarke koje rade svoj posao, ali ne onako kako bi to hteo Đilas i njegova družina, žestoko su i najgore vređane od članova pomenutog saveza.
– Spisak najgorih uvreda je svakim danom sve duži i na njemu se nalazi niz pogrdnih reči, a time se proširuje i spisak poniženih i uvređenih žena – istakla je Stojanka Lekić.
Cilj konferencije je da se stane u odbranu svih žena kojima predstavnici opozicije u Srbiji prete nasiljem i silovanjem. Žene SNS pružaju moralnu podršku, a nasilnike javno osuđuju. Lekić se osvrnula i uputila reči kritike i takozvanoj kulturnoj eliti, koja je pokazala svoje pravo lice, lice zla i nasilja. Stavovima koje oni izriču i zastupaju, nije mesto u civilizovanom društvu.
– Srbija je dolaskom Srpske napredne stranke na čelo države pokazala kako izgleda država u kojoj žive kulturni i normalni ljudi. Oni koji propagiraju nasilje i linč su manjina u našem društvu i poručujemo im da im neće uspeti zamisao da šire haos i destrukciju – rekla je Lekić.

M.Malbaški
Foto: Jovan D. Njegović