„GRAN PRI KUP ZRENJANINA 2019”: Plivačka elita na Gradskom bazenu

Međunarodni plivački miting „Gran pri Kup Zrenjanina“, jedna od najvećih u regionu, organizuje se ove godine po 27. put. Takmičenje će biti održano od 31. oktobra do 3. novembra na zrenjaninskom pokrivenom bazenu. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su direktor mitinga Dragan Jocić i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura saopštili detalje vezane za ovo takmičenje.

Dragan Jocić istakao je da se očekuje dolazak oko 500 plivača iz 11 zemalja, kao i da će učestvovati predstavnici 60 klubova, od kojih su 20 iz Srbije. Plivački klub „Proleter” će predstavljati 60 plivačica i plivača.

Predviđeno je nadmetanje u tri kategorije – seniorskoj, kadetskoj i juniorskoj. Svakoga dana pre podne su kvalifikacije, dok je poslepodne rezervisano za polufinala i finala. Po prvi put nastupiće i jedna ekipa iz Francuske, a to je PK „Grenobl”. Svečano otvaranje mitinga je u četvrtak, 31. oktobra u 17.45.

Simo Salapura je naglasio da ovo plivačko takmičenje ima i humanitarni karakter jer će deo prihoda biti izdvojen za akciju „Sportom za bolje sutra” koju sprovodi Grad Zrenjanin .

Ž.Mišić

Foto: Jovan D. Njegović