GRUPA ZABRINUTIH RODITELJA OGORČENA NA ORGANIZACIJU NASTAVE U GIMNAZIJI

Konsultacije nisu za srednju školu

Prvog septembra nastava u Gimnaziji počela je drugačije od ostalih škola u Gradu Zrenjaninu. Prve dve nedelje u školu su dolazili samo prvaci (naizmenično u grupama), kako bi se upoznali sa školom i profesorima, dok su viši razredi imali časove samo onlajn o čemu smo javnost nedavno obavestili.
Međutim, prošle nedelje našoj redakciji se javila grupa zabrinutih roditelja prvaka, žaleći se da se nastava ne odvija, već je svedena na konsultacije. Svi đaci, po kombinovanom programu, krenuli su tek 21. septembra u školu, a časovi traju pola sata.

ŠKOLA NIJE SAMO UČENJE…
– Na početku školske godine smo popunili anketu kako bismo se izjasnili da li će deca imati kombinovanu ili onlajn nastavu. Kombinovana podrazumeva da polovina jednog odeljenja jedne nedelje ide u školu, a druga polovina prati nastavu preko interneta i obrnuto. Skoro 98 odsto roditelja se opredelilo za to.
Međutim, u toku nedelje smo saznali da deca nemaju nastavu, a da je početkom meseca održano veće i da su profesori odlučili da iz bezbednosnih razloga ne mogu da drže časove, čime su nastavu pretvorili u petnaestominutne konsultacije. Konsultacije postoje na fakultetu, ne u srednjoj školi – navode roditelji, čija imena su poznata redakciji. – Profesori su deci davali po 200 strana iz jednog predmeta da nauče, a napominjemo da već naredne nedelje kreću sa ispitivanjima i kontrolnim zadacima.
I. Isakov

Opširnije u štampanom izdanju