Gužva na lokalnoj političkoj sceni

Piše: Dalibor Bubnjević

Neočekivano, u samom finišu predizborne kampanje došlo je do hiperprodukcije lokalnih izbornih lista. Grupa građana „Naš grad naša stvar“ ponudila je 23 kandidata za odbornike u Skupštini grada. Na prvom mestu je operska pevačica Dragana Popović, a slede je preduzetnik Zdravko Vujasinović, operski pevač Ljubomir Popović i profesorka klavira Jelena Vuletić. Svi oni su bili aktivni proteklih godina u borbi da ispravna voda potekne iz ovdašnjeg vodovoda.

Zanimljivo je da se na listi „Naš grad naša stvar“ nalaze i nekadašnji ligaš i sindikalni aktivista Miodrag Bogunović (prof. informatike), umetnik Konstantin Grosu, prof. muzike Gizela Kiš i ekonomista Nenad Levnajić.
Pokret „Napred Banat” se transformisao u izbornu listu „Zrenjanin glavni grad Vojvodine“. Predvodi je Maria Ždrnja, dipl. pravnik. Drugi je Robert Kiš (trgovac), a treća je Nataša Ždrnj (dipl. pravnik). Na listi se ne nalazi nekadši lider Pokreta „Napred Banat” (Saša Ždrnja).
Na glasačkom mestu, Zrenjaninci će moći da uzmu u obzir i listu „Građani i građanke Srbije“. Na čelu je preduzetnica Ivana Mitrović. Kandidati za odbornike su, između ostalog, i Marijana Roksić, Branislav Stankov, Miša Radu, Gordana Cvetić, Milorad Ljiljak…