Hatvanötéves jubileumát ünnepli a nagybecskereki Madách Amatőr Színház

János Vitéz most harmadszor
A Madách Amatőr Színházban szombaton rendezik meg a színház fennállásának hatvanötéves évfordulója alkalmából rendezendő ünnepséget és a János Vitéz című daljáték bemutatóját.
A daljátékot Venczel Valentin az Újvidéki Színház igazgatója rendezte, aki maga is színészi pályafutását a Madách színházban kezdte. Egy igen nagy előadásról van szó, ugyanis 24 színész szerepel a szombaton bemutatandó daljátékban. A Madách idősebb színészei mellett több fiatal színész is színre lép. A darab főszereplőit is fiatalok játsszák.
A közönség a következő szereposztásban láthatja a János Vitézt:Kukorica Jancsi-Váci Nándor, Iluska-Kamrás Annamária, A gonosz mostoha-Vučković Rózsika, sztrázsamester-Balázs György, Bagó-Váci Zsolt. A falú csősze-Balázs József
Gazda-Pósa Andrija, A francia király-Izelle Károly, A francia királykisasszony-Rontó Márta, Bartaló, udvari tudós-Jenovay Lajos, Udvari dámák- Dutina Vilma és Dudás Karolina,Tábornokok- Kelemen Imre, Kósa Zoltán,Huszárok- Márton Leonárd, Pósa Andrija, Farkas Rolland, Vučković Bojan, Leányok és tündérek-Mezei Mónika, Kamrás Szonja, Szabó Szintia, Kiss Gizella, Szabó Szimóna , Rontó Kata, Legények: Márton Leonárd, Farkas Rolland, Vučković Bojan, Rontó Máté.
A bemutatót megelőzően a Madách Színhház díszülésen emlékezik fennállásának hatvanötéves évfordulójáról, amely keretében elismeréseket osztanak ki az arra érdemes személyeknek, intézményeknek és cégeknek.

foto prva uz tekst 1