Tárlat megnyító a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben az art klub szervezésében

Az újvidéki Ružica Škorić tárlata nagybecskereken
Nagybecskereken a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület az egyedüli magyar művelődési ház, ahol a vezetőség és Melegi Zsuzsanna az egyesület képzőművészeti szakcsoportjának vezetője azon igyekszenek, hogy minél színesebbé tegyék a magyarságunk mindennapjait. Hétfőn az Art klub szervezésében Ružica Škorić Újvidéken élő amatőr festő tárlata nyílt meg.
A kiállítás megnyitójának a napján beszélgettünk Ružica Škorić művésznővel:
– Dalmát születésű vagyok Zára (Zadar) tőszomszédságában, Karina helységben születtem 1958-ban, de már az általános iskolát és a gimnáziumot Vinkovcin fejeztem be. Az egyetemet pedig Eszéken. Újvidéken élek, de Karlócán a szerb nyelvet adok elő. Szabadidőmben versírással foglalkozom, hét éve pedig, hogy leültem a festőállvány elé s elkezdtem olajfestészettel foglalkozni. Legkedvesebb alkotásaim a csendélet a virágok, a természet. Ezeket a műveimet mutatom be most is itt a nagybecskereki tárlaton. Az utóbbi időben egy számomra új technikával próbálkozom, ugyanis meleg viaszban próbálom gondolataimat, megörökíteni- nyilatkozta lapunknak az újvidéki festőnő.
Ružica Škorićnak ez a negyedik önálló tárlata, ezen kívül még eddig hét közös tárlaton is kiállította műveit. A Petőfi legújabb kiállítása a nagybecskereki magyar egyesület Art klubjának és az újvidéki LIKUM festők egyesületének együttműködésének gyümölcse.

Kép és szöveg – Précz István