Hej momci u plavom, imam lošu vest…

Piše: Dalibor Bubnjević

Koliko često ste bili svedoci da osoba upravlja vozilom pod dejstvom alkohola? Uobičajeno je da se na svadbama/krštenjima/daćama, po pravilu, raspravljaju supružnici. Žena tvrdi da muž ne treba da vozi, a on joj oponira!
Reč je o folklornoj sceni na Balkanu. Poput birača, na sličan način se ponašaju političari.
U poslednjih petanest godina bio sam očevidac brojnih (ne)prijatnih situacija u kojima su sudelovali viđeniji sugrađani. Čim je stupio na snagu novi zakon, za noćenje u policijskoj stanici odlučili su se mnogi. Na primer, suprug tadašnje narodne poslanice Demokratske stranke, nekadašnji odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (više puta)… Njihov primer sledili su i drugi ugledni Zrenjaninci: advokati, profesori, lekari itd. Sva njihova nepočinstva su pohranjena u operativnim registrima.
Promena vlasti je donela nove kadrove (2012. godine). Među zapaženijama je bio odbornik koji je kokardu zamenio petokrakom. Bio je neretko sagovornik i saobraćajaca. Ovih dana smo svedoci novog beščašća. Isluženi kadar je najpre svojim autom udario u saobraćajni znak, a potom u tuđe vozilo. To ga nije omelo da utihne sa lica mesta.
Da li je pružio pomoć licu koje se nalazilo u neposrednoj opasnosti, iako je to mogao da učini bez opasnosti za sebe i drugog?
Šta na to kaže tužilaštvo?