HORISTI PUTUJU U ITALIJU NA TAKMIČENJE: Treba nabaviti još garderobu za nastup

Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ prikupio je 93 odsto novca potrebnog za odlazak na horsko takmičenje u Italiji, putem platforme za grupno finansiranje www.donacije.rs. Pare je uplatilo preko stotinu donatora, kao i sugrađani koji su davali donacije tokom koncerata.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli. Borimo se i da osvojimo novčanu nagradu na konkursu „Neskafe“ kako bismo kupili horsku garderobu. Značilo bi nam ako bi glasali za nas preko linka https://www.nescafe3in1generacija.com/gallery.php?page=4poručuju iz Hora, koji čini 35 talentovanih i posvećenih mladih ljudi iz Zrenjanina, Kikinde, Ečke, Karađorđeva, Kovačice, Botoša, Elemira, Aradca. Internacionalno takmičenje „Leonardo da Vinči“ održava se u julu u Firenci.

Kako navode horisti, njihove pripreme sada uspešno ulaze u finalnu fazu. Pevali su na manifestaciji „Noć Muzeja“, gde su ih sugrađani nagradili ogromnim aplauzom i čestitkama. Predstoji im i nastup na 6. Horskom festivalu Slobodan Bursać.

Omladinski mešoviti hor MŠ „Josif Marinković“ već godinama osvaja vredne nagrade na horskim festivalima i takmičenjima širom Evrope. Od 2006. do 2018. osvojili su ukupno 42 nagrade, većinom prve. Posebno su ponosni na osvojena prva mesta na horskim takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji, kao i na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji.

M.M.