HUMANI STUDENTI TF „MIHAJLO PUPIN“: Dar deci sa Kosmeta

Studentski parlament i studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ su, već treću godinu za redom, podržali humanitarnu akciju „Kosmetu na poklon“ mnogobrojnim akcijama. Cilj akcije jeste da se mališani sa Kosova i Metohije obraduju novogodišnjim paketićima. Studenti su sakupili slatkiše i grickalice, školski pribor, odeću i obuću u vrednosti od preko 50.000 dinara, koji će tokom predstojećih praznika uručeni mališanima na Kosovo. Studenti su večeras odneli paketiće u Novi Sad,odakle će, zajedno sa poklonima studenata sa drugih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biti poslati mališanima.

studenti za kosovo2

Akciju „Kosmetu na poklon“ pokrenuo je Pravni fakultet u Novom Sadu, zajedno sa beogradskim i niškim univerzitetima, a trenutno u prikupljanju pomoći učestvuje 14 visokoobrazovnih institucija širom Srbije.

– Zahvaljujem se svim studentima, profesorima i zaposlenima fakulteta koji su podržali humanitarnu akciju kojom ćemo obradovati mališane sa Kosova i Metohije 13. januara. Studentski parlament je i ove godine bio na visini zadatka i uz brojne aktivnosti podržao humanitarnu akciju – izjavio je Velibor Premčevski, student prodekan.

Studenti TF „Mihajlo Pupin“ organizovali su više humanitarnih akcija, uključujući i akcije dobrovoljnog davanja krvi.

M.B.

Foto: Đorđe Mladenović