HUMANITARNA AKCIJA „AUDIOVOKSA”: „Čuti i razumeti”

Povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra, „Audiovoks“ je 2012. godine pokrenuo humanitarnu akciju „Čuti i razumeti“. Ove godine, u skladu sa epidemioloskom situacijom izazvanom virusom kovid-19, glavni organizator odlučio je da se manifestacija održi u okviru škola dece sa oštećenim sluhom, bez tradicionalnog zajedničkog izleta i okupljanja dece na jednom mestu. Umesto toga organizovan je nagradni likovni konkurs za najmlađe na temu „Moji slušni aparati i ja“ kojim je obeležena pomenuta akcija. Žiri, u kome su zajedno stručnjaci iz oblasti oštećenja sluha kod dece i likovni umetnici će početkom oktobra izabrati 3 najbolja dečija rada za koje je „Audiovoks“ obezbedio vredne nagrade.

– Iako ove godine nismo mogli da se družimo uživo „Audiovoks“ je pripremio zajednički video pozdrav za svu decu a pored članova kolektiva pozdravile su ih i članice grupe „Frajle“ i paraolimpijski sportista Rastko Jokić. Želja „Audiovoksa“ je da humanitarnom akcijom „Čuti i razumeti“ deci sa oštećenim sluhom poklonimo jedan lep dan u godini i druženje sa vršnjacima i da javnosti na taj način pokažemo da su ona deo našeg društva i istovremeno podsetimo sve nas na njihove želje i potrebe – saopštili su iz „Audiovoksa“.

Pored poznatih stručnjaka iz ove oblasti i velikog broja kompanija, humanitarnu akciju „Čuti i razumeti“ su do sada podržali i NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina kao i veliki broj pevača, glumaca, sportista, voditelja i mnogi drugi. U prethodnih 8 godina akcija je osim u Beogradu održana i u Jagodini, Nišu i prošle godine u Kragujevcu.

Na internet sajtu www.cutiirazumeti.com koji je posvećen ovoj humanitarnoj akciji mogu se videti izveštaji sa prethodnih okupljanja.