HUMANITARNI BAZAR SUTRA U KONAKU: Sakupljanje pomoći za malog Arsenija Matesa

Svi ljudi dobre volje, kao meštani Konaka pozvani su da se uključe u humanitarnu akciju. U pitanju je humanitarni bazar koji će biti organizovati 14. aprila od 8 do 18. časova. Cilj je prikupljanje novca za lečenje Arsenija Matesa.

– Arsenije, sin naše meštanke Marijane Rakoci, je kao beba lečen od bronhitisa, da bi mu tek u Tiršovoj otkrili probleme sa nepravilnim radom srca. Stigao je u poslednji čas, gde je borba za život trajala 10 dana na odeljenju intenzivne nege. Pogrešna prva dijagnoza dovela je do nastanka epilepsije, pa se Arsenije zajedno sa svojom porodicom i sa tim bori. Njegovo lečenje košta. Svakog meseca potrebno mu jee oko 80.000 dinara za lekove koji regulišu rad njegovog srca. Nadamo se da će uspeti da ode u Tursku na lečenje, ali su finansijska sredstva neophodna kada je njegovo trenutno lečenje u pitanju. On sada ima 17 meseci, još uvek je beba. Način na koji vi možete doprineti objasniću u nastavku. Svako od nas u svojoj kući ima poneku stvar koju ne koristi, koja mu zauzima mesto, a ovo je prilika da se te stvari odreknete, obradujete nekog drugog i pomognete njegovim roditeljima da isplate lečenje – rekla je Aneta Kozina, nastavnica i jedna od organizatora bazara.

Donete stvari mogu biti nove, ali i polovne. Bitno je da budu čiste, nepocepane i nepolomljene. (garderoba, obuća, nakit, igračke, šminka, knjige, šolje, društvene igre, sveži kolači, slano pecivo, med, domaća jaja, zimnica, domaći prozvodi, proizvodi iz bašte)
Donacije možete doneti u školu pre 14. aprila, a kolače (upakovane) tog dana.
– Drugi način na koji biste pomogli je sam dolazak na bazar i kupovina nečega od ponuđenog. Pored navedenog naći će se i rukotvorine naše dece napravljene u školi uz pomoć učiteljica i nastavnika, kao i tombole koje će vas zabaviti, doneti nešto lepo, a pomoću kojih ćete vi roditelje deteta približiti cilju. Budimo humani, divan je osećaj kada znate da ste pomogli nekom.
Napravite kolače u sredu, u četvrtak dovoljno je da 10-ak donesete na bazar. Neko će vaše kupiti, a vi kupite neke druge. Spojimo lepo i korisno – dodala je Aneta.

Kontakt: Nastavnica Aneta Kozina (0644291206)