IAKO SU „ISPOD CRTE”, RUKOMETAŠI VERUJU U OPSTANAK

Čeka se konačan rasplet
U utakmici poslednjeg kola Super B rukometne lige, Proleter je savladao pančevački Dinamo rezultatom 43:35 (24:19). Gosti su, kao prvoplasirani na tabeli, obezbedili prelazak u elitni rang, a Zrenjanincima su bodovi bili neophodni da sačuvaju šanse za opstanak.
– Na zvaničnoj tabeli, mi smo u zoni ispadanja, zauzimamo 9. mesto sa 22 boda. Toliko ima i Kolubara koja je osmoplasirana, ali u međusobnim susretima ima bolju gol razliku – dali su nam tri gola više nego mi njima. Ipak, postoji nada da ćemo ipak ostati u ligi, to će ovih dana rešavati nadležni u Rukometnom savezu Srbije. Ne želim ništa da govorim unapred, mislim da će konačna odluka biti poznata do kraja ovog meseca. Naši planovi zavise od toga u kojoj ligi ćemo se naredne sezone takmičiti. Ako ostanemo u Super B ligi, od strta moramo da oformimo jak tim koji će osvojiti prvenstvo i trasirati put u elitu. To je naš dug Zrenjanincima koji zaslužuju da u Kristalnoj dvorani gledaju naše najjače timove Zvezdu, Partizan. Vojvodinu – rekao je Momir Rnić, trener Proletera.
Proleter: Živkov, Ilić, Trninić 10, Terzić 5, Grujić 3, Barjaktarović 4, Lazić 1, Bjelica 3, Veljković 3, Šaru, Gaćinović, Toškov 1, Jeftić 11, Dimitrić, Petrović 2.
B. MANDIĆ