IGOR MIROVIĆ U OPŠTINI ŽITIŠTE: Više novca za slabije razvijene lokalne samouprave

Pokrajinski premijer, posetu opštini Žitište počeo je u Srpskom Itebeju, gde je obišao je sedam novoasfaltiranih ulica. U razgovoru sa meštanima Mirović je istakao da je će pokrajinska vlada u narednom periodu izdvojiti značajna sredstva za puteve, vodovod i druge projekte u opštini Žitište. Posle Srpskog Itebeja, Igor Mirović je otišao u Banatsko Karađorđevo. Tamo je obišao obnovljeni Dom kulture.

Mirović je najavio je da će Pokrajina u narednom periodu izdvojiti više novca za manje razvijene lokalne samouprave. Osvrnuo se i na problem migranta u ovom delu Banata. Prema njegovim rečima, država će preduzeti sve potrebne mere da obezbedi svoje granice, poštujući prava migranata, među kojima ima mnogo žena i dece.

Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević naglasio je da nema naseljenog mesta u toj sredini za koje Pokrajina nije izdvojila sredstva, bilo da je u pitanju vodovod, ili domovi kulture… Vučurević je istakao je da je gotovo 90 odsto puteva u opštini obnovljeno, a od većih projekata koji treba da se urade izdvojio je vodovodnu mrežu u Banatskom Karađorđevu i kanalizaciju u Torku.

Ž.M.