IN MEMORIAM- Aleksandar Bjelogrlić

(1967 – 2019)

Prozni pisac, esejista, prevodilac, novinar – Aleksandar Bjelogrlić rođen je u Zrenjaninu 8. februara 1967. godine. Studirao je na grupi za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Bio je član Društva književnika Vojvodine, od 1996. godine je član-saradnik Matice srpske. Kao profesionalni novinar, bio je član Nezavisnog udruženja novinara Srbije.
Novinarske i književne priloge na engleskom jeziku objavljivao je u internet magazinu za Istočnu Evropu „Transitions Online” i američkom poslovnom časopisu „Business Week” (članak „Waving the Investment Net”, april 2007), kao i u bostonskom književnom magazinu „Partisan Review” („Kafka’s Poor Chirihau”, „Partisan Review”, Vo. LXV No. 4, Fall 1998, Boston, p. 536-543).
Dobitnik je nagrade beogradske kancelarije Saveta Evrope i Stalne konferencije gradova i opština za najbolji medijski prilog o lokalnoj samoupravi 2011. godine i nagrade „Moje zeleno delo” Sekretarijata za zaštitu živote sredine i održivi razvoj AP Vojvodine za 2011. godinu.

Opširnije u štampoanom izdanju