In memoriam – ŽELJKO BJELICA (01.06.1964.-23.02.2017.)

in memoriam zeljko bjelicaNekadašnji golman Rukometnog kluba „Proleter” iz Zrenjanina, Željko Bjelica (53), izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 23. februara, oko 20.20 časa, na putu Zrenjanin – Melenci, kod elemirske raskrsnice. Poznavaoce rukometa iz Srbije, ali i sa prostora nekadašnje SFRJ, o tome je danas sa tugom izvestio „Proleter”, klub u kome je Bjelica kao golman dostigao najviše sportske domete.
Željko Bjelica je rođen u Nikšiću. Punu afirmaciju u bogatoj sportskoj karijeri ostvario je u Zrenjaninu, braneći mrežu najboljeg ovdašnjeg rukometnog tima. U Proleteru se se afirmisao, igrao finale Kupa šampiona protiv Barselone. Bio je internacionalac u Francuskoj, a uspešnu karijeru okončao je u Proleteru, gde je započeo trenerski rad, a kao prvi stručnjak radio je još u rukometnim klubovima Hercegovina, Gradnulica i Vojvodina.
Komemoracija povodom tragične smrti vrsnog golmana i rukometnog trenera, Željka Bjelice, među poznavaocima rukometa poznatom i po nadimku Beli, biće održana u subotu, 25. februara, u baroknoj sali zrenjaninske Gradske kuće.
Sahrana je istog dana, u 15 casova, na Novom groblju u Zrenjaninu.