PROMOCIJA ZRENJANINA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: „Dani piva”, pa tako redom…

Naša proslavljena atletičarka Ivana Španović, putem video bima, a čelnici Grada Zrenjanina i lokalnog turizma neposredno, pozvali su juče goste 39. Međunarodnog sajma turizma, koji se održava na Sajmu u Beogradu, u svoj grad. Pod sloganom „Skoči u Zrenjanin“, Grad Zrenjanin i njegove turističke potencijale su promovisali gradonačelnik Čedomir Janjić, direktor Turstičke organizacije Zoran Ljubotina i glumac Milenko Pavlov Menato, koji je glumačku karijeru počeo u Zrenjaninu.

Sajam 5 Sajam 2

Promociji su se pridružili i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnici Duško Radišić i Dragan Ćapin, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, član Gradskog veća Dragan Vulešević, direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić, predstavnici Udruženja turizmologa Zrenjanin, političkog, javnog i kulturnog života Grada i regiona…

Bogatu turističku ponudu koja će, kako su najavili gradonačelnik Janjić i direktor Turističke organizacije Zrenjanin“ Ljubotina, ove godine biti sveobuhvatnija i kvalitetnija, začinili su ukusi Pivnice „Četir’ konaj debela“, Kompanije „Gomex“ – vina „šešir nakrivi“, priče iz ravnice – zaštićena prirodna područja Carske bare i rezervata prirode, „welnes” i „spa” izazovi Banje „Rusanda“, primamljive ponude turističkih agencija i restorana…

Štand Grada Zrenjanina su posetili Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub, zamenik gradonačelnika Serressa, grada u Grčkoj, Panagiotis E. Grigoriadis, predstavnici bratskog grada Trebinja, kao i drugih gradova Vojvodine, Srbije i regiona. Glumac Dragan Bjelogrlić, koji je u Zrenjaninu snimao epizode iz nekoliko filmova i serija takođe je bio jedan od gostiju na zrenjaninskom Štandu. Posebno interesovanje posetilaca je bilo za zrenjaninski turistički brend, manifestaciju „Dani piva“, koja će biti održana 32. put od 28. avgusta, do 3. septembra. Najavljeni su i projekti Muzej piva, čija će realizacija unaprediti turističku ponudu Zrenjanina i okoline, EuroVelo park Carska bara koji vodi ka mapi turističkih ruta Evrope, kao i oni vezani za saradnju sa Novim Sadom, evropskom predstonicom kulture 2021. godine.

Sajam su ulepšale članice KUD „Pionir“, koje su posetioce dočekivale banatskom pogačom, a razveselili tamburaši iz Šapca… Voditeljka je bila Aleksandra Kandić.

Na Sajmu su bile i poslenice lista „Zrenjanin“.

32. Međunarodni sajam turizma još danas i sutra otvoren je za posetioce na Beogradskom sajmu.

(Opširnije u sledećem broju lista „Zrenjanin“)

Tekst i foto: Branka Jajić

Sajam 8 list zrenjanin na sajmu sajam 9 Sajam 10 sajam 3