INCIDENTI NA PRUZI ZRENjANIN – PANČEVO

Krivac za iskakanje – krš od pruge
Pisanje „Zrenjanina” o izuzetno lošem stanju pruga na područiju Banata, potvrđeno je na najgori mogući način. Krajem oktobra, nadomak glavne železničke stanice u Zrenjaninu, lokomotiva i cisterna, koje su bile u sastavu teretnog voza, izletele su iz šina, a srećom niko od železničara nije povređen, niti je bilo posledica po životnu sredinu.
Sličan događaj ponovio se i sredinom novembra, takođe na pruzi ka Pančevu i Beogradu, nadomak Kovačice, kada su se, nezvanično saznajemo, sa šina „smakle” dve cisterne. U njima je bila sirovina namenjena Fabrici sintetičkog kaučuka iz Elemira koja srećom nije nekontrolisano istekla.
Zbog pomenutog događanja, trpeli su i putnici, Banaćani koje železnica stalno poziva da koriste iz Rusije nedavno uvezene moderne putničke vozove. Nažalost, u ime Železnice niko im se u međuvremenu nije izvinio za neprijatnosti koje su imali u nameri da „ruskinjama” otputuju do odredišta. Informaciju o materijalnoj šteti i posledicama po putnički saobraćaj potražili smo od Medija centra „Železnica Srbije” a.d. ali tražene odgovore nismo dobili.
Z.D.