INKLUZIVNI KAMP „ČARDAK 2017“: Druženje, učenje, sport…

Više od 50 sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“, školice sporta „Čigra“, gradske organizacije Crvenog krsta Zrenjanin i Udruženja za pomoć MNRO iz Zrenjanina boravilo je u inkluzivnom kampu na Deliblatskoj peščari. Kamp je održan od 8. do 14. avgusta u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“.
– Primarni cilj kampa je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportske, rekreativne i edukativne aktivnosti. Računajući i ovu godinu, kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 50 dece i mladih sa smetnjama u razvoju, oko 500 sportista i dvadesetak volontera. Održano je 60 sportskih i radionica veština – kaže Simo Salapura, organizator kampa.
Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner su uz pomoć Vlade Republike Srbije – Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Grada Zrenjanina organizovali su ovogodišnji kamp. Za brojne aktivnosti bili su zaduženi volonteri Sara Popov, Saška Prole, Andrea Maka, Milan Kordin i David Vuletaš, Tatjana Jović iz Pančeva i Stefan Grba iz Vršca, a lekarski nadzor bio je poveren dr Ivanu Lukiću.
– Zajednički treninzi, druženja, učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaj zajedništva, pripadnosti i ravnopravnosti – kaže Andrea Maka iz Udruženja „Suncokret“, koja je koordinirala radionicama.
Partneri u realizaciji 10. Inkluzivnog kampa bili su i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedika“ kao i Školica sporta „Čigra“.

Inkluzivni kamp 2

inkluzivni kamp 3

inkluzivni kamp 4

inkluzivni kamp 5