Ispravna voda poteći će do Nove godine?

Piše: Dalibor Bubnjević

Gordijev čvor oko tzv. fabrike vode uskoro bi mogao biti raspetljan! Odluka Upravnog suda umnogome je ohrabrila investitora. Prema nezvaničnim saznanjima, u toku su pripreme kako bi „prečišćena voda“ potekla do kraja 2018. godine. Postavljen je veoma ambiciozan cilj, uzimajući u obzir sve nedaće koje su izazvali letošnji pokušaji uvođenja ispravne tekućine u sistem.
Ne treba da čudi rigidnost investitora u davanju obećanja. Oni sada igraju ples života, budući da je strpljenje građana na izmaku! Svesni su da celokupan njihov projekat može, preko noći, da im se uruši kao kula od karata. Za nestabilnost konstrukcije snose ličnu odgovornost, budući da su se odlučili za eksperimentalni pristup koji nije uobičejen u evropskoj praksi.
Neće biti lako tvorcima fabrike vode?! Prema nezvaničnim saznanjima, novo postrojenje će biti u višemesečnoj probnoj upotrebi. Tek nakon što nadležne državne institucije potvrde kvalitet vode za piće, pristupiće se realizaciji ugovora koji su Konzorcijum i JKP „Vodovod i kanalizacija“ zaključili. Pogrešno bi bilo smetnuti sa uma i krivičnu prijavu koju su opozicionari podneli, a koja je zasnovana na brojnim sumnjama.
Sumirajući sve navedeno, zaključuje se da će ispravna voda poteći vodovodom tek nakon što budu ispunjeni ne samo tehnološki, već i pravni preduslovi.