IT OBUKA NA TEHNIČKOM FAKULTETU

Obuka 66 kandidata po projektu “IT rešenje za zaoposlenje” počela je danas na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin”, pošto je prethodno obavljeno testiranje. Obuka se završava do 15. jula. U drugom delu, obuku đe nastaviti 42 kandidata i još deset koje će izabrati Regionalni centar za razvoj Banata, koji će se zaposliti u kompaniji „Konsaltir“. Po završetku kurseva, kompanije “Levi9”, “Vega” i “Konsaltir” će posle razgovora, najuspešnijim kandidatima ponuditi zaposlenje. Za testiranje je bilo prijavljeno 120 kandidata, a test polagalo njih 88.

Testiranje kandidata za besplatnu obuku za programere i administratore po projektu „IT rešenje za zaposlenje“ održano je na Tehničkom faklutetu „Mihajlo Pupin“.Pred sam početak testiranja, velikom broju zainteresovanih kandidata obratili su se Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, dr Branko Markoski, prodekan TF “Mihajlo Pupin”, Dunja Milanović Poznić, kompanija „Levi9“ i Maja Božić, „Vega IT Sourcing i Stanislav Žirović, REC “Banat”

Ovo je jedan od najvažnijih projekta našeg grada jer se omogućuje da mladi ostanu u njemu i da se zaposle. Ove godine pored kompaije „Levi9“ pridružile su nam se još dve softverske IT kompanije „Konsaltir“ i „Vega IT Sourcing“. Lepa vest je i to što još firmi iz sektora informacionih tehnologija, najavilo dolazak u Zrenjanin istakao je Duško Radišić.

Projekat „IT rešenje za zaposlenje“, sprovodi grad Zrenjanin u partnerstvu sa Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj “Banat” i Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina,a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
M.B