IVAN KULIK, VEČITI FUDBALSKI MLADIĆ

Potezi za aplauze 
U prvom pokušaju nismo uspeli da razgovaramo sa Ivanom Kulikom, fudbalerom Naftagas iz Boke. Zatekli smo ga na vratima njegovog doma, žurio je na trening. To ne bi bilo ništa neobično da Ivan nema 54 godine i da ne živi u Zrenjaninu, a ne propušta trening u 35 kilometara udaljenoj rodnoj Boki. Čim je došao do slobodnog vremena krenula je priča o fudbalu. Bilo je dovoljno postaviti mu samo jedno pitanje – kada je sve počelo?
Ivan Kulik– Imao sam 12 godina, bilo je to 1972. Treneri podmlatka Naftagasa su molili delegata utakmice da me pusti da igram nekoliko minuta, pošto nisam ni imao registraciju. Ušao sam u igru i dao gol. Za prvi tim sam debitovao sa specijalnim lekarskim pregledom. Od tada do danas stalno igram za Naftagas. Pauzirao sam jedino kada sam služio vojni rok – kaže Ivan Kulik.
Kulik je zapao za oko i Proleteru, tačnije treneru Milanu Đuričiću. Bio je na probi, prošao test, ali kada je trebalo da bira posao ili fudbal izabrao je posao. Zaposlen je u NIS–u i kaže da kao terenski radnik ima dosta prilike da vežba mišiće. Večiti fudbalski mladić oduševljava lepim potezima. Nedavno je na kontrolnoj utakmici Naftagas – OFK Stajićevo volejem sa 35 metara postigao gol i naterao publiku da mu aplaudira. Ističe da neće da ide u trenere, jer voli da igra fudbal.
– Trener Naftagasa Draško Dragić je bio moj saigrač. Opredelio se da bude na klupi, a ja osećam da još mogu da igram. Govorim o tome i lekarima, a oni me podržavaju da nastavim sa fizičkom aktivnošću. Kada ne uspem da odem na trening, onda trčim u Karađorđevom parku – kaže Ivan.
Ove sezone u Boki je sve podređeno povratku u Područnu ligu.
– Dva puta u karijeri slavio sam ulazak u Područnu ligu. To je zato što smo najviše sezona igrali baš tu ligu. Sada nam je neobično što smo treću godinu zarednom u A ligi FSG. Imamo sve preduslove da budemo na mestu koje vodi u viši rang – zaključuje Kulik.

N. M.