IZ HANOVERA U ALEKSANDROVO STIGLI PAKETIĆI: Humani gest Jasmine Ivanišević

Jasmina Ivanišević već duže godina živi u Nemačkoj. Od 1993. godine je u Hanoveru, gde drži restoran-kafeteriju. Rodno Aleksandrovo ne zaboravlja – ranije, dok joj je majka bila živa, dolazila je i po nekoliko puta godišnje. Posle toga ređe, ali je redovno učestvovala na čuvenoj banatskoj „Kuglofijadi“ koju organizuje Udruženje žena „Livađanke“.

Ove godine Jasmina nije zbog pandemije dolazila u rodno mesto, ali ga ne zaboravlja. Sada je poslala 140 novogodišnjih paketića za decu u zabavištu i do četvrtog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“, deset za mališane iz njene ulice Mihajla Pupina. Nije zaboravila ni na „Livađanke“.

To je moj lični dar od srca. Znači, nije u pitanju organizacija, neka akcija, ja sam paketiće kupila s ljubavlju i poslala ih želeći da i ove godine obradujem decu. Vezana sam za Aleksandrovo mada sam iz njega davno otišla, ali mi nedostaju moji zemljaci, prijatelji… Eto, ove godine čak nisam imala prilike zbog pandemije virusa ni da dođem, ali želela sam da pokažem da mislim na sve njih, posebno na dečicu – kaže nam u telefonskom razgovoru Jasna.

Jasmina se bavi u ugostiteljstvom. U Nemačakoj su ugostiteljski objekti zatvoreni, moguća je samo dostava. Hanover je grad na severu Nemačke i njen restoran rado posećuju gosti koje često obraduje pravom banatskom supom. I, naravno, uz kafu iz obavezno ponudi i svoj specijalitet – kuglof.

M. Bečejac

(foto M. B.)