Iz Vojvodine, u srce Banata 360 miliona

Piše: Dalibor Bubnjević

Srednjobanatski region je napokon zauzeo mesto koje mu pripada u Vojvodini! To su potvrdili rezultati konkursa koje je raspisala pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja. Grad Zrenjanin i tri susedne opštine (Žitište, Novi Bečej i Sečanj) uspeli su da obezbede oko 360 miliona dinara!
Zahvaljujući angažmanu gradonačelnika i njegovog tima, okončaće se sanacija i adaptacija Gradskog stadiona. Na to će biti utrošeno 250 miliona dinara. Predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović pribavio je za svoju opštinu neverovatnih 100 miliona dinara. Sredstva će biti namenjena za rehabilitaciju ulica u Boki, Jarkovcu i Neuzini. Mitar Vučurević je od Vlade Vojvodine obezbedio skoro 48 miliona dinara. Namera mu je da rehabilituje kolovoz u Hetinu, kao i put između Srpskog Itebeja i Hetina. Novom Bečeju je pripalo oko 12 miliona dinara.
Čelnici Grada i opština Srednjobanatskog regiona treba da budu zadovoljni rezultatima vlastitog rada. Međutim, uspeh ne treba da ih uljuljka, već da bude podstrek za dalja javna ulaganja. Uskoro nas očekuju novi pozivi Evropske unije za prekogranične projekte. Biće to ponovna prilika za dokazivanje projektne orijentisanosti lokalnih administracija.