IZASLANSTVO HRVATSKOG NACIONALNOG VIJEĆA NEDAVNO JE POSJETILO GRAD ZRENJANIN

Radni sastanci i novi planovi za budućnost

Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća, Lazar Cvijin, predsjednik izvršnog odbora i Goran Kaurić, član Hrvatskog nacionalnog vijeća i predsjednik Udruge banatskih Hrvata razgovarali su o važnim pitanjima koja se tiču hrvatske nacionalne manjine na radnome sastanku upriličenom u kabinetu zamjenika gradonačelnika Saše Santovca 2. srpnja. Bilo je riječi o načinu rada ureda Hrvatskog nacionalnog vijeća na teritoriju Grada i Srednjobanatskog okruga, kao i o stranici na hrvatskom jeziku „Glas Banata” koja jednom mjesečno izlazi u listu „Zrenjanin”.
– Veoma važna poruka ovog sastanka za sve građane na prostoru Grada Zrenjanina i određenih gradova u Hrvatskoj je ideja da u narednom periodu skupa apliciramo na međunarodne natječaje koji se otvaraju. Zatražili smo pomoć u tom pogledu, a članovi Hrvatskog nacionalnog vijeća su je svesrdno ponudili. Nadamo se da će zajednička suradnja dati dobre rezultate – naglašava Santovac.
On navodi da u našem gradu veoma dobro posluju gospodarski subjekti čiji su vlasnici kompanije iz Hrvatske. Cilj je da hrvatska zajednica bude što vidljivija, što se i dogodilo u prethodnom periodu.
– Grad je tu da pruži potporu kao multukulturalni prostor koji poštuje sve nacionalne manjine koje žive na njegovu teritoriju. Želja nam je da razvijemo što bolju suradnju u mnogim oblastima u skorijem vremenskom periodu – kaže zamjenik gradonačelnika.

IZNIMNA SURADNJA
Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić se najprije zahvalila čelnicima lokalne samouprave na prijemu, a potom je podsjetila da je u prosincu prošle godine formiran četvrti saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća koje postoji od 2002. godine. Kako kaže, zadaća ovoga saziva je bila da izaslanici obiđu sve gradonačelnike i načelnike općina gdje žive Hrvati u većoj ili manjoj mjeri.

Opširnije u štampanom izdanju