NAJAVE DOGAĐAJA

FILMOVI SA „BELDOKSA”
Dokumentarac „Splav” prikazuje se u četvrtak, 25. jula, u maloj sali Kulturnog centra, u 21 čas. Radnja filma prati preživele članove „Ekspedicije Akali”, koji se ponovo okupljaju u filmskom studiju. Naime, 1973. godine pet muškaraca i šest žena prešlo je Atlantik na splavu, u sklopu naučnog eksperimenta koji je proučavao sociologiju nasilja, agresije i seksualne privlačnosti u ljudskom ponašanju. Iako je projekat u štampi postao poznat kao „Seks splav”, niko nije očekivao ono što se na kraju dogodilo na tom tromesečnom putovanju. Naredne srede i četvrtka, 31. jula i 1. avgusta, na repertoaru je film „Nek mi je Bog u pomoći”. Reč je o turneji festivala dokumentarnog filma „Beldoks”. Projekcije su sredom i četvrtkom, a ulaz je slobodan.

POSTAVKA: SLIKE IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA
Izložba digitalnih grafika likovnog umetnika Matije Rajkovića otvorena je u Kulturnom centru do 1. avgusta. U pitanju su radovi nastali od fotografija koje prikazuju tragove grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i protoka vremena.

„BANATSKA BAJKA”: FILMOVI
Norveški dečji igrani film: „Espen u svetu planinskog kralja” biće prikazan u četvrtak, 25. jula, u 21 čas. Espen, sin siromašnog farmera, biva uvučen u opasnu zagonetku sa svojom braćom. Kreću u misiju spasavanja princeze od zlog trola poznatijeg pod imenom Planinski kralj kako bi uzeli nagradu za nju i tako spasili farmu svog oca od propasti. U ponedeljak, 29. jula u 21 čas prikazuje se švedsko-danski igrani film „Granica”. Graničarka Tina ima neverovatan osećaj da prepozna krijumčarenje. Jednoga dana sa trajekta silazi čovek sumnjivog izgleda, koga nije u mogućnosti da pročita. Kada ne uspe da dozna šta krije, ona postaje opsednuta njime i njegovom uznemirujućom aurom. Započinje istragu koja će otkriti mnogo više nego što je očekivala.

„BANATSKA BAJKA”: MULTIMEDIJALNO VEČE
U sredu, 31. jula od 20 časova organizuje se multimedijalno veče u kojem učestvuje Udruženje književnika Jugoslavije. Biće organizovana i izložba Jelice Stojić, kao i književno veče Draginje Milović iz Zrenjanina. U toku večeri biće predstavljen i kulturni sadržaji opštine Sečanj.

REIKI METODA ISCELIVANJA
Predavanje o japanskoj metodi iscelivanja univerzalnom životnom energijom, održaće se 28. jula u 20 sati u Gradskoj bašti.  Shihan (majstor učitelj) je Igor Kekenj. Gosti će pričati o svojim iskustvima. Ulaz slobodan.