TRADICIONALNI DANI SELA U LUKIĆEVU: Prijateljska nadmetanja i dobra hrana

Vredni meštani Lukićeva spremaju se da proslave slavu svog sela Svetog Iliju. Iako je program možda siromašniji nego poslednjih godina, Lukićevljani su se potrudili da se ipak za svakog nađe po nešto. Dani sela počinju u petak, 26. jula, žrebom za košarkaški turnir „ 3 na 3” u 17 časova, a turnir počinje istog dana u dvorištu Osnovne škole „Branko Ćopić”.

Subota, 27. jul, nudi jako bogat program koji počinje predstavom za najmlađe „Klovan Bimbo i magični animatori” od 14 do 16 časova. Posle toga sledi nastavak turnira u basketu u okviru kojeg će biti odigrana prijateljska košarkaška utakmica između „Lukićeva” i „NIS Nafatagasa”. U isto vreme se organizuje takmičenje u pravljenju pita u organizaciji udruženja žena i kola srpskih sestara, a program za subotu zatvara takmičenje u kuvanju riblje čorbe u seoskom parku.

Nedelja je rezervisana za tradicionalnu lovačku šicaru u šumici Gaj od 9 časova, posle čega se organizuje ručak u Domu kulture u 14 časova. Ljubitelji fudbala od 18 sati mogu da prate prijateljsku utakmicu između „Mladosti” iz Lukićeva i „Lehela” iz Mužlje.

Sreda, 31. jul, je rezervisana za još jedan prijateljski fudbalski meč između domaće „Mladosti” i „Omladinca” iz Botoša. U petak, 2. avgusta, od 13 časova Mesna zajednica Lukićevo organizuje svečani ručak u Domu kulture, dok je u nedelju planiran turnir u šahu.

Ž. M.