IZVIĐAČI PERLEZA USPEŠNO REALIZOVALI EDUKATIVNI KAMP U ČURUGU: I osvojili prvo mesto

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza u periodu od 13. do 19. jula, organizovao je izviđački edukativni kamp „Čurug na vodi 2021“ za decu uzrast od 7 do 15 godina.
Realizovan je u saradnji sa Odredom izviđača „Subotica” iz Subotice, „Crne rode“ iz Pančeva i „Vilovski“ iz Crepaje.
Kamp je trajao sedam dana, kao i prethodnih godina. U sastavu Odreda „Čiča Janko“, pored izviđača iz Perleza, bili su i izviđači iz Idvora, Farkaždina, Ečke, Zrenjanina i Knićanina od prvog do sedmog razreda. Svih 103 učesnika bili su smešteni pod šatorima, a mnogima je to bio prvi i pravi doživljaj u prirodi.
– U poslepodnevnim časovima, 15, 16 i 17. jula počela je čuruška Olimpijada gde su se poletarci, pčelice, mlađi izviđači i planinke, takmičili u disciplinama koje su bile prilagođene ovom uzrastu. Zadnje veče je priređen kulturno zabavni program koji se izvodio uz logorsku vatru, da bi nakon toga, do kasnih sati, nastavili druženje svih učesnika kampa – kazao je Dragan Musić, starešina Odreda.
Gosti iz zrenjaninskog Crvenog Krsta i iz Subotice, posetili su ih 16. jula. Volonteri su tada održali obuku iz prve pomoći i radionice na temu trgovine ljudima, ravnopravnosti polova i zaiteresovali članove svojim izlaganjem i pričom. Dan kasnije izviđači su obišli Muzej rata 1941. i pravoslavnu crkvu u Čurugu. Zatvaranje kampa, čuruške Olimpijade i proglašenje pobenika, prema Musićevim rečima održano je u ponedeljak, 19.jula.
– U kategoriji poletaraca naša ekipa „Beli lavovi“ zauzela je drugo mesto, a činili su je Milorad Putić, Jovan Kotarac, Filip Stojanović, Marko Stankulov i Marko Stevanov. U kategoriji mlađih izviđača drugo mesto pripalo je „Perleskim piratima“ u sastavu: Sara Antonijević, Aca Antonijević, Nemanja Jekić, Dalibor Stošić i Predrag Kiza. Ponosni smo jer je u ukupnom plasmanu naš Odred zauzeo prvo mesto – poručio je naš sagovornik.
On je napomenuo da kamp nebi bio sproveden u potpunosti da nije bilo ljudi dobre volje koji su im priskočili u pomoć oko terena za kamp i spremanje obroka, a to je porodica Dragoljević i Milan Todorov.

M.Malbaški
Foto: Pavle Taboroši i arhiva Odreda izviđača „Čiča Janko“

 


  • POBEDNIČKI TIM
    Odred izviđača „Čiča Janko” su prestavljali sledeći članovi: Luka Velemirov, Veljko Stošić, Ivan Stankov, Uroš Stepanov, Mihajlo Mihajlović, Tamara Kiza, Sara Antonijević, Aca Antonijević, Nemanja Jekići, Dalibor Stošić, Dijana Ratković, Nikolina Mirkov, Predrag Kiza, Mia Trifunjagić, Marko Stankulov, Nikolina Putić, Sonja Mećavin, Jovana Maksimov, Selena Živanov, Ivana Vasov, Marko Stevanov, Milorad Putić, Tara Stanišić, Teodora Karlovački,Mina Radulovački, Dunja Jovanović, Anđela Klopotan, Anastasija Klopotan, Jovan Kotarac i Filip Stojanović. Starešina Odreda je Dragan Musić.