Jačanje Sektora za vanredne situacije

Predstavnici Rusko-srpskog humanitarnog centra, čije je sedište u Nišu, posetili su danas načelnika Srednjobanatskog okruga Dušana Šijana, i razgovarali sa njim o Sektoru za vanredne situacije i njegovom humanitarnom reagovanju.

Načelnik je naveo da je zrenjaninski Sektor jedan od najboljih u Srbiji, i da je to zato što u njemu rade profesionalci.

-Očekujem da će i dovođenje vojske u zrenjaninsku kasarnu pomoći u situacijama kao što su zatrpane kolone vozila zbog snežnih nanosa, ako još nekad do toga dođe. Mi ćemo se truditi da sprečimo takve situacije pošumljavanjem terena, u čemu se do sada, nažalost, nismo pokazali u dobrom svetlu, ali trudićemo se da to popravimo – rekao je načelnik.

Gosti na čelu sa Bojanom Glamočlijom, direktorom centra, obećali su Šijanu i da će Grad Zrenjanin dobiti od njih jedno terensko vozilo koje je Sektoru za vanredne situacije potrebno.

Rusko-srpski humanitarni centar formiran je pre tri godine na osnovu Sporazuma između Vlade Ruske Federacije i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti humanitarnog delovanja u vanrednim situacijama, sprečavanja elementarnih nepogoda i tehnoloških havarija i uklanjanja njihovih posledica. Uživa podršku ruskih institucija i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

S.K.