Jelena Travar Miljević – pomoćnik gradonačelnika?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zamislite da ste gradonačelnik, šta biste prvo uradili? Verovatno biste uživali u privilegijama funkcije. Na primer, u fijakeru, kako to veli Živka iz Nušićeve „Gospođe ministarke“. Ipak, možda biste se pre opredelili da donesete neku epohalnu odluku, time što ćete (pre)raspodeliti sredstva iz lokalnog (pro)računa.
Sve navedeno je u današnjim okolnostima fantazmagorija (viđenje nečeg nestvarnog). Aktuelnog gradonačelnika, na početku mandata, nije zadesila ni jedna od navedenih pogodnosti položaja! Službeni auto nema, kao ni vozača. Zatekao je prazan kabinet, kao i gradsku kasu. Verovatno je u jednom momentu
(po)mislio šta mi je sve to trebalo.
Ko ne poznaje Sima Salapuru, taj ne prepoznaje običnog (bez kompleksa) čoveka! Međutim, da li je to dovoljno za upravljanje Gradom? Odgovor je negativan. Nužni su kvalitetni saradnici. Dugo se čekalo na spoznaju ko će biti pomoćnik gradonačelnika. Ovih dana se može čuti da je to najverovatnije Jelena Travar Miljević. Reč je o osobi koja poseduje bogato političko i radno iskustvo. Bila je narodna poslanica i menadžer brojnih evropskih i domaćih projekata.
Izbor Jelene Travar Miljević ukazuje na dve činjenice. Prvo, Salapura se okružuje svojim ljudima. Drugo, na njega uticaj niko ne može vršiti!