JEREJ MIROSLAV NASKOVIĆ O IZGRADNjI HRAMA I DUHOVNOM ŽIVOTU U LAZAREVU

Ličnim primerom bliže meštanima sela

Naseljeno mesto Lazarevo skoro deceniju i po čeka da hram koji je u izgradnji, posvećen Svetoj velikomučenici Marini, zasija punim sjajem. Po završetku, biće to najveći pravoslavni hram u Eparhiji banatskoj. Meštani posećuju bogosluženja koja se održavaju u staroj crkvi. O duhovnom životu do prošle godine brinuo je otac Ivan Popov, a već godinu dana to vredno i požrtvovano čini jerej otac Miroslav Nasković, čijom zaslugom se izgradnja hrama ubrzano nastavlja.
– Ove godine su na novom hramu urađeni prozori, vrata, Časna trpeza, podno grejanje, zatim je izmalterisana unutrašnjost hrama, a i dobar deo krova je gotov. Nedavno smo započeli i ogradu i izlili temelje. Stari hram ostaje u funkciji – kaže za naš list otac Miroslav Nasković. Dodaje da veliku pomoć pri izgradnji hrama dobijaju od Eparhije i episkopa banatskog Nikanora, Saveta Mesne zajednice Lazarevo, Grada, Republike i mnogo ljudi dobre volje.
Otac Miroslav Nasković ističe da je godinu dana parohovanja u Lazarevu veoma brzo i radno prošlo, kao i da je zadovoljan kako je prihvaćen u selu.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju