FISKULTURNA SALA U MIHAJLOVAČKOJ ŠKOLI SVEČANO OTVORENA PA ZAKLjUČANA

Bruka traje tri godine

Ovih dana navršava se tri godine kako je školi u Mihajlovu predata na upotrebu novosagrađena fiskulturna sala, a da đaci u međuvremenu u nju nisu kročili, niti su seoski sportisti u njoj održali trening. To nisu predvideli ni najveći pesimisti kada su 17. novembra 2016. ovo zdanje svečano otvorili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Saveta MZ Mihajlovo Erne Tot.
On je, kako je zabeležio „Zrenjanin”, tada je održao veoma emotivan govor, između ostalog ukazavši da su generacije Mihajlovčana čekale da dobiju sportsku salu.
– Naša sala nema upotrebnu dozvolu, a direktorka OŠ „Sonja Marinković”, čije je istureno odeljenje mihajlovačka škola, jednostavno ne dozvoljava da deca uđu u salu dok se ne ispuni i taj uslov. Koliko znam ni sale u Botošu i Aradcu nemaju upotrebnu dozvolu, ali se ipak koriste – rekao nam je u utorak Erne Tot.
Jelena Jenovai, direktorka „Sonje Marinković” priznaje svoju „krivicu”.


– Niko pri zdravoj pameti i koji svoj posao radi savesno ne bi prihvatio da deca i sportisti uđu u prostor, ako za to saglasnost nisu dali nadležni stručnjaci. Sala nema upotrebnu dozvolu jer je nadzorni organ konstatovao da nisu okončani radovi koji bi osigurali bezbednost korisnika. Grad je obezbedio sredstva potrebna da se uočeni nedostaci otklone. Treba popraviti mehanizam zatvaranja i otvaranja prozora, postaviti zaštitne mreže da lopta ne bi slomila neki prozor, a staklo palo na decu, sunđerom odgovarajuće debljine obložiti metalnu konstrukciju, nosač krova, da se u zanosu takmičenja, pri eventualnom udaru u njih neko ne bi povredio. Kada se to sve završi i dobije upotrebna dozvola, salu će deca i sportisti odmah moći da koriste. Škola u Mihajlovu ima odlične terene i dok je ovako lepo vreme, deci taj prostor i ne nedostaje – kaže Jelena Jenovai, objašnjavajući da ne zna da koliko je tačno da sale u Botošu i Aradcu nemaju upotrebnu dozvolu, i ako jeste, koliko (ni)su opasni nedostaci pa su se njene kolege direktori saglasili da se sale koriste.

  • NADLEŽNI SE NE IZJAŠNjAVAJU
    Zašto je 17. novembra 2016. godine zdanje sa očiglednim tehničkim nedostacima uz brojne zvanice i kulturno-umetnički program predato Školi na upotrebu, a već tri godine je zaključano i zvrji prazno – nikako da se izjasne ni nadležne pokrajinske niti gradske institucije i organi. Na pitanja zašto hali u Mihajlovu nije izdata upotrebna dozvola, da li je bio podnet zahtev za nju, kao i da li su upotrebne dozvole izdate za sale u Botošu i Aradcu – Odeljenje za urbanizam Gradske uprave nije pružilo odgovore, već su uputili na Odeljenje za privredu, koje se bavi investitorskim poslovima. Do zaključenja ovog broja, ni oni nisu dostavili informacije o tome šta Grad Zrenjanin kao investitor trenutno preduzima povodom pribavljanja upotrebne dozvole za halu u Mihajlovu. Kada odgovor stigne, objavićemo.

Z. Dedić