MALI MATURANTI GENERACIJE 2016-2024. OSNOVNE ŠKOLE „ŽARKO ZRENjANIN” ZATVORILI JEDNO VAŽNO POGLAVLjE U ŽIVOTU

Letite za svojim snovima

Septembra te 2016. godine prvi put su seli u školske klupe. Dočekali su ih učitelji: Jasna Vujadinović, Jovanka Vukojević, Predrag Martinov i Jadranka Stajić. Bili su zajedno četiri godine, a onda su devojčice i dečaci – učenici generacije 2016/2024. godine Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” krenuli stepenicu dalje. Sve do maturske svečanosti kada su se 7. juna, u holu škole, ukrašenom balonima i cvetnim detaljima, oprostili od nje i nastavnika.
Jedni drugima su obećali da neće zaboraviti zajedničke dane provedene u školskim klupama. Ponosni roditelji, nastavnici, učitelji aplazom su pozdravili male maturante u svečanom defileu.

Sa njima su bile i odeljenjske starešine: Renata Lazar Dekanj (8/1), Zorana Raičević (8/2), Vera Sabo (8/3) i Ana Čisar (8/4). Njih 90, mladih i veličanstvenih, osvojilo je tokom školovanja mnogo nagrada, pohvala, medalja: 42 učenika je steklo 74 posebne, Dositejeve diplome, a njih 24 su nosioci Diplome „Vuk Karadžić”.
– Draga deco, ovo je jedan poseban momenat u vašim životima. Ovo je trenutak kada ste zakoračili u svet odraslih. Želim vam da letite za svojim snovima i da ih ostvarite. Da procenite šta je pravi put i šta je ono što je vredno i dobro i da se ponašate onako kako vi to znate – najbolje! Život će biti onoliko lep koliko ga vi učinite lepim – poručila je Zorica Đurin, direktorka škole.

Mnogo je truda uloženo da bi se steklo svedočanstvo: od roditelja, do učitelja sa kojma su učili prva slova i brojeve, do odeljenjskih starešina i nastavnika koji su ih bodrili na putu znanja. Odličnih u ovoj generaciji đaka je bilo 40, vrlo dobrih 33 i dobrih 17. Razred koji je ostvario najviši uspeh jeste 8/1 sa srednjom ocenom 4,44.

Učenice koje su se najviše istakle znanjem i time zaslužile titulu đaka generacije jesu Elena Ogrizović (8/1) i Dragana Lazić ( 8/2). Za sportistu generacije proglašena je Anastasija Jovanov (8/3). One su izrazile zahvalnost svima koji su im bili podrška i oslonac.

 

„Juče nam je donelo početak, a sutra će nam doneti kraj. Negde između postali smo najbolji prijatelji”. Ovim rečima voditelji svečanosti Mila Radaković i Aleksandar Atanacković oprostili su se od dojučerašnjih školskih drugara i poželeli im da i dalje budu vredni i istraju u svojim uspesima.

Sanja Vorkapić
Foto: Vlatko Tomić (Foto „Vesna”) i Mirjana Radovanović, bibliotekarka škole

VUKOVCI GENERACIJE 2016-2024.
Ovogodišnji nosioci Diplome „Vuk Karadžić” su: Elena Ogrizović, Una Dević, Mia Pendić, Pavle Knežević, Lana Popćirić, Nađa Tanasić, Ognjen Golijanin, Dragana Lazić, Divna Nedić, Staša Bogdanović, Una Mojsin, Tadej Mirković, Dimitrije Kadarjan, Anastasija Jovanov, Teodora Savin, Bojana Radosavljević, Filip Vasić, Mina Hinić, Katarina Mađarac, Katarina Protić, Ivan Bajin, Stefan Petrov, Danilo Radaković i Tea Stajić.

ELENA OGRIZOVIĆ, ĐAK GENERACIJE: ZNANJE SE ISPLATI
– Čast mi je da vam se obraćam kao đak generacije. Trudiću se da opravdam ovo priznanje. Mi smo posebna generacija, puna sjajnih učenika. Želela bih da istaknem neke od drugara koji su takođe zaslužili reči hvale: to je naš umetnik, Vuk Vorkapić, virtuozi Bojana Radosavljević i Katarina Protić, istoričar Dimitrije Kadarjan, sportisti Ivan Bajin, Ognjen Golijanin, Mihailo Čenejac, Đorđe Samolovac, Filip Vasić i Mateja Pribišić. Ostvariti uspeh nije lako, ali se isplati. Najvažnije je da verujemo u sebe i da uz sebe imamo osobe na koje možemo da se oslonimo – rekla je, između ostalog, u svom obraćanju Elena Ogrizović.