JKP „ČISTOĆA I ZELENILO” O KOMUNALNOJ HIGIJENI I AKTIVNOSTIMA

Prolećno sređivanje
S dolaskom proleća počelo je i veliko spremanje grada i uređenje javnih zelenih površina, što je u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”.
– Gradskom odlukom o održavanju komunalne higijene propisano je da se košenje trave na javnim površinama vrši po potrebi, a najkasnije kada visina trave dostigne 25 cm s tim da se prvo košenje mora obaviti do 15. aprila, tekuće godine. Kada će sezona košenja biti započeta i koliko će trajati najviše zavisi od vremenskih uslova – rekla je Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u ovdašnjem komunalnom preduzeću. Ona je ukazala i na to da je ove godine Služba za održavanje javnih zelenih površina sa košenjem krenula 16. marta.
– Do sada je pokošena trava u centru grada, na Novom parkingu, Žitnom trgu, naseljima D1, D2, D3, Ruža Šulman, Mala Amerika, Naftaško naselje, Bagljaš, Nova pijaca. Takođe, uređeni su i parkovi i to Plankert, Čokliget, Karađorđev, Šećeranski, Putnikovo, Železnički, Spomen park, Brankovan, Trg Dositeja Obradovića, Park Mladosti, a trava je pokošena i na pojedinim dečjim igralištima – istakla je Tančićka.
Opširnije u štampanom izdanju