JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“ I GRAD ZRENJANIN SPROVODE ANKETU: Žele da čuju mišljenje građana o uslugama

Od 19. do 31. decembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Grad Zrenjanin sprovode anketiranje korisnika, u cilju da se čuje njihovo mišljenje o kvalitetu usluga i unapređenju komunikacije između građana i „Vodovoda“.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ već više od godinu dana zajedno sa Gradom Zrenjaninom i ostalim opštinama Srednjobanatskog okruga učestvuje u projektu „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koju sprovodi Stalna konferencija gradova i opština uz podršku Vlade Švedske, a sprovođenje ankete je deo aktivnosti pomenutog projekta. Politika „Vodovoda“ je potpuna otvorenost prema javnosti i stalno unapređenje usluga koje pružamo korisnicima, i na tom polju, a naročito na polju komunikacije, učinjeni su značajni koraci u prethodnih nekoliko godina – navodi Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu“.

Kako kaže, rad sa korisnicima usaglašen je sa Zakonom o zaštiti potrošača, omogućena je komunikacija korisnicima sa preduzećem za vreme i nakon radnog vremena i to kroz više kanala komunikacije, na sajtu preduzeća se redovno ažuriraju sve potrebne informacije. Gajin ističe da su značajna sredstva uložena u sisteme prikupljanja i odvođenja fekalnih otpadnih voda, ulagano je u mehanizaciju i opremu radi poboljšanja efikasnosti ekipa na terenu. Otvaranjem Korisničkog centra, u drugom delu zgrade u Petefijevoj 3, objedinjen je rad sa korisnicima na jednom mestu.

– Naša je želja da kroz ovu anketu dođemo do informacija koliko su korisnici zadovoljni učinjenim i da na osnovu toga pokušamo da dodatno unapredimo kvalitet usluga koje pružamo. U anketi se, između ostalih, nalaze pitanja u vezi sa osnovnom delatnošću preduzeća – snabdevanje vodom i prikupljanje i odvođenje fekalnih otpadnih voda, kao i pitanja koja se odnose na pojedinačne kanale komunikacija, cene naših usluga, a korisnicima je pružena mogućnost da postave pitanje, pohvale ili upute kritiku i sugestiju – poručuje Gajin.

Trenutno se anketa, koja je anonimna, može popuniti onlajn na sajtu preduzeća (http://www.vikzr.rs/anketa/) i Grada Zrenjanina, radnim danima u prostorijama Korisničkog centra u Petefijevoj 3 (od 7.30 do 13.30 časova), na naplatnim mestima u Gimnazijskoj 16 (od 7 do 13.30) i na Lesnini (od 7 do 18). Anketu korisnici mogu popuniti i u prostorijama MZ Gradnulica (od 8 do 12) i MZ „Veljko Vlahović“ (od 8 do 15).

– Od vikenda radnici našeg preduzeća u svojim mestima stanovanja sprovodiće i anketu od vrata do vrata, a planirano je za narednu nedelju, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, popunjavanje anketa na štandovima na javnim mestima. O novim mestima na kojima korisnici mogu popuniti anketu, kao i lokacijama štandova, javnost će blagovremeno biti obaveštena putem sajta i Fejsbuk stranice preduzeća – kaže Siniša Gajin.

I.I.