JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“: Nastavljeno redovno očitavanje vodomera

Nakon podele računa za septembar, nastavljeno je redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“, započeto sredinom septembra i to u Zrenjaninu, Kleku i Čenti, a očitavanje je počelo u Lazarevu, Lukićevu, Belom Blatu, Knićaninu, Aradcu i Ečki. U Melencima će se očitavanje vršiti 15. oktobra. Ovaj posao završen je u Banatskom Despotovcu, Stajićevu i Botošu.
Redovno očitavanje vodomera vršiće se do kraja meseca, kada će uslediti desetodnevna pauza zbog podele računa za oktobar, a nakon toga biće nastavljeno očitavanje u pomenutim mestima i započeto u preostalim, a o čemu će korisnici blagovremeno biti obavešteni.
Od srede, desetog oktobra, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo njegovo očitavanje.
Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.
Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, na osnovu kog će se formirati akontacije za mesečna zaduženja tokom zimskog perioda, sve do prvog redovnog očitavanja u martu 2019. godine, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da izvrše očitavanje.
Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača, i to na tri načina: telefonom, svakog radnog dana od 7.30 do 13.30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773, 530-344; SMS porukom na broj 064/811 60 99 (0 do 24 č) i slanjem mejla na sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0 do 24č).
Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.
Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25. oktobra, kako bi se javljeno stanje našlo na obračunu za oktobar.