JOŠ JEDAN NEUSPEO POKUŠAJ PRODAJE NEKADa ČUVENE FABRIKE LEKOVA

Odbor poverilaca očekuje bolju ponudu

Nijedna od tri ponude nije prihvaćena, poverioci računaju na bolju ponudu jedne kompanije koja se ovog puta nije odazvala pozivu za podnošenje ponuda
Prodaja Fabrike lekova „Jugoremedija” u stečaju ni u desetom pokušaju nije uspela, premda je, izgleda, bila najbliža pronalaženju novog vlasnika. Odbor poverilaca odbio je ponudu kompanije „Project one” (Beograd) vrednu nešto više od 470 miliona dinara. Za razliku od ranijih pokušaja, ovoga puta su se pojavila tri moguća kupca, što je davalo nadu da će prodaja uspeti.
Kako izveštava Televizija N1, razlog za takvu odluku je Odbor poverilaca kojim predsedava Vladimir Pecikoza, radnik „Jugoremedije”, kao i to što se očekuje kupac koji će ponuditi bolju cenu i koji će obnoviti proizvodnje lekova. Pecikoza je izjavio za TV N1 da je turska kompanija „Birgim Evropa”, dugogodišnji partner „Jugoremedije”, spremna da otkupi fabriku i ponovo pokrene proizvodnju. Prodaja je bila oglašena za 17. januar, a Odbor poverilaca je ponudu odbio 31. januara. Zanimljivo je to što se turska kompanija o kojoj se Pecikoza sa nadom izjasnio, nije pojavila kao kupac „Jugoremedije”!
Nedavno je optimizam po pitanju budućnosti „Jugoremedije” izrazio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, budući da ni hale ni oprema te fabrike nisu devastirani. On je izjavio da ima informaciju da postoje ozbiljni kupci za „Jugoremediju” koji bi zadržali njenu osnovnu delatnost.
M. S-n.

Opširnije u štampanom izdanju