JOŠ JEDAN VREDAN TROFEJ U VITRINAMA KRISTALA

Kuglašice osvojile Kup Srbije

Nakon što su u Super ligi Srbije zauzele drugo mesto, kuglašice zrenjaninskog Kristala obogatile su klupsku riznicu peharom koji su zaradile pobedivši u Kupu Srbije. Finalni turnir ovogogišnjeg Kupa održan je prošlog vikenda u Vrbasu, a Zrenjaninke su do trofeja došle pošto su u polufinalu savladale Bačku iz Novog Sada rezultatom 3056:3003 (5:3), a u finalu su, posle izjednačene borbe, bile bolje od Srema (koji je u drugom polufinalu pobedio Apatin) sa 3176: 3156 (4:4).
– Finale je bilo do kraja nizvesno, ali je moj tim imao bolja bacanja, pa smo sasvim zasluženo slavile. Sve moje saigračice zaslužuju pohvale, pobedile smo zahvaljujući predanom radu, timskoj igri i velikoj želji da ove godine osvojimo jedan vredan trofej – naglasila je Dragana Dorožan, kapitenka Kristala.
Upravo ona bila je najbolja u redovima Kristala u polufinalnom meču (oborila je 565 čunjeva), a u finalnom susretu istakla se Marija Kresović (555 čunjeva), koja igra, ali i trenira zrenjaninski tim koji beleži zapažene rezultzate. Osim Dragane Dorožan i Marije Kresović, za Kristal su nastupile Ana Budai, Vladana Obrenić, Gorica Stanić, Hajnalka Milosav, Ljiljana Frenc, Maja Đukić i Suzana Aćin, a uz tim je bila je i generalna sekretarka Kluba Bosiljka Božić.
Ž. CVETIĆ