JUBILARNI KONCERT KUD „GIK BANAT PIONIR“: 40 uspešnih godina

– Kroz „Pionir“ je, tokom četiri decenije, prošlo skoro 5.000 članova. Sada ih je oko 150 i  raspoređeni su u četiri grupe, od najmlađih do veterana. Članovi „Pionira“ proputovali su svet i svuda su dočekivani kao prijatelji. Širili su našu izvornu kulturu duž svih meridijana i ostvarili brojna prijateljstva a bili dobri domaćini folklorcima iz mnogih zemalja – ovim rečima predstavlja KUD „GIK Banata Pionir“ Radovan Rača Moldovan, čovek koji je na njegovom čelu.

kud-pionir-014_ kud-pionir-012_ kud-pionir-011_ kud-pionir-010_
Jubilej koji nije uobičajen u Srbiji, pogotovo u u svetu folklora, KUD „Banat Pionir“ je obeležio sinoć svečanim celovečernjim koncertom u atmosferi punoj energije u prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Gosti su bili Folklorni ansambl „Vila“ iz Novog Sada, KUD „Kostolac“ iz istoimenog grada i KUD „Elektroporcelan“ iz Aranđelovca.

kud-pionir-013_ kud-pionir-014_ kud-pionir-015_ kud-pionir-008_

Moldovan je uručio zahvalnice učesnicima svečanog koncerta i dugogodišnjim saradnicima.

Svečani koncert su pripremili umetnički rukovodioci Jelena Jankov, Zoran Tošić, Jasmina Švarc, Milica Eremić, Ede Molnar i Nikola Markov, voditelj mr Branka Jajić, video prezentacija Dragana Moldovan, vokalni pedagog Vladimir Prvulović, profesor, saradnik Stanko Šajtinac, Miroslava Jankov – ekonomat i predsednik KUD Radovan Moldovan Rača.

L.Z.

FOTO: Jovan Njegović Drndak