JUBILARNI X „SOUNDLOVERS“ FESTIVAL: Tradicionalno jula meseca u Kino bašti

Najveći festival elektronske muzike u Zrenjaninu „Soundlovers“ održaće se jubilarni 10. put, od 20. do 22. jula, na dobro poznatoj lokaciji u Kino bašti, rečeno je danas na konferenciji za medije, održanoj u Klubu „Captain Jack“.

– Kao i prethodnih godina, prva dva festivalska dana obeležiće komercijalniji zvuci electro dance muzike, a s obzirom da je u pitanju jubilej, uveli smo novinu – umesto r‘n‘b i hip hop i rap zvuka, treći dan Festivala biće u znaku underground elektronske muzike, tačnije techno ili tech house i minimal zvuci – naveo je Đorđe Banjai, PR Festivala i dodao da su se potrudili da ove godine dovedu evropski i svetski poznate dj-eve.

Kako je rekao, prve večeri pred zrenjaninskom publikom nastupiće dj koji je, nakon što je u potpunosti osvojio afričko muzičko tržište, prešao u Evropu, a u pitanju je dj Karim Mika. Drugo veče dolazi trenutno najpoznatiji slovenački dj Avadox, dok će poslednjeg dana nastupiti popularni srpski dj TKNO, koji je trenutno jedan od vodećih dj-eva kada je underground elektronska muzika u pitanju. Pored njih, kao podrška, za dj pultom će biti i domaći dj-evi kao što je dvojac Wreckvge, zatim Pessto, dj duo iz Novog Sada Peryz&Daave, Lena Glish, dj Veljko Jović i drugi.

Cena karte koje se mogu kupiti kod ovlašćenih promotera i na ovlašćenim prodajnim mestima iznosi 800 dinara.

Organizatori misle i na najmlađe sugrađane, te je planiran i mini „Soundlovers” za vreme „Dana piva“ na gradskom trgu, koji je najavio Nedeljko Golušin u ime kompanije „Gomex”, sponzora Festivala. Veliku zahvalnost Đorđe Banjai uputio je prisutnom Saši Santovcu, zameniku gradonačelnika, jer Grad Zrenjanin nesebično pomaže da se ova muzička manifestacija održi svake godine.

I.I.

Opširnije u štampanom izdanju

cof
cof