JUBILEJ FUDBALSKOG KLUBA LEHEL IZ MUŽLjE – PROSLAVLjENO SEDAM I PO DECENIJA USPEŠNOG RADA

Dan fudbala i izložba
Sedam i po decenija postojanja nedavno je obeležio FK Lehel iz Mužlje. Povodom jubileja organizovan je dan fudbala na kome su utakmice igrali pioniri domaćina i OFK Gradnulice, kadeti su se sastali sa vršnjacima iz Belog Blata, a veterani Lehela su ugostili ekipu iz mađarskog grada Borc.
Osim toga, Janoš Višnjei priredio je i izložbu fotografija koje svedoče o radu kluba. Ovom prilikom su posebno istaknuti uspesi sadašnje generacije Lehela koja se nalazi na zasluženom letnjem odmoru nakon uspešne sezone.
– Najdragoceniji poklon za jubilej uručili su nam prvotimci koji su se nakon 16 godina vratili u Područnu ligu. To je bio san brojnih ljubitelja fudbala iz Mužlje – istakao je Mihalj Vaci, predsednik kluba.
To je najviši stepen u kome se klub takmičio u istoriji, a ukupno je u ovoj ligi nastupio 31 sezonu – prvi put 1950. a poslednji 2000. godine. To je bila sezona nakon NATO bombardovanja kada je iz lige ispalo čak šest klubova, a među njima su bili u Mužljanci. Lehel je jednom bio i pobednik Kupa opštine Zrenjanin, a bilo je to 1969. godine.
Povodom jubileja klubu je plaketu Fudbalskog saveza područja Zrenjanin uručio predsednik Nenad Bikić. Zahvalnice za dugogodišnji rad u FK Lehel dobili su Janoš Višnjei, Ištvan Fišer, Đerđ Švertecki, Jožef Balaž, Lajoš Borbelj, Ištvan Sabo, Karolj Mezei, Ljubiša Toškov, Janoš Boćan i Maćaš Teleki.

N. M.