JUBILEJ VISOKE TEHNIČKE ŠKOLE

VISA TEHNICKA  foto njegovic drndak jovan 002_resizeVISA TEHNICKA  foto njegovic drndak jovan 003_resizeVisoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu obeležila je danas jubilej, 55 godina postojanja i rada. Na svečanosti je o jubileju govorio dr Milorad Rančić, direktor škole. On je podsetio na razvoj ove zrenjaninske obrazovne ustanove tokom pet i po decenija, i naglasio da je za to vreme diplome strukovih inženjera steklo7.000 mladih ljudi. Škola je 2005. godine počela pripremu dokumentacije za akreditaciju kako ustanove, tako i studijskih programa. Godine 2007. Škola je akreditovana kao visoka strukovna škola i od tada je njen sadašnji naziv Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Istovremeno su akreditovani i novi studijski programi. Dužina studija je produžena na šest semestara. Akreditacijom ustanove i studijskih programa Škola se uključila u jedinstveni obrazovni sistem Evrope.
VISA TEHNICKA  foto njegovic drndak jovan 004_resizeOtvorena je i nova učionica iz mrežnog projekta “ Idea lab”, sa 16 savremenih računara. Studentkinje sa studijskog programa tekstilna konfekcija i modeliranje i nastavnik Milada Novaković pripremili su modnu reviju.
Obeležavanju jubileja prisustvovali su brojni gosti među kojima su bili i Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga i Dubravka Bulovan Bengin, gradska većnica.
M.B.

 

VISA TEHNICKA  foto njegovic drndak jovan 007_resize VISA TEHNICKA  foto njegovic drndak jovan 006_resize VISA TEHNICKA  foto njegovic drndak jovan 005_resize