Kafilerija prestaje sa radom?

Piše: Dalibor Bubnjević

„Neće više biti kafilerije… Imaćemo jedinstveni centar koji se nalazi u objektu ‘Energozelena’ u Inđiji. Jedan deo radnika ćemo pripojiti…, što znači da će se u toj stanici samo prikupljati animalni otpad, ali se neće obrađivati. Dakle, vi od 15. januara više nemate kafileriju…“ (prenosi „Dnevnik“ izjavu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, 19. novembra 2019. godine).
Ukoliko ste počeli da slavite, nakon čitanja prvog pasusa, zastanite! Navedeni ministarski iskaz ne odnosi se na naš grad, već na Sombor?! Očito su Bačvani bili agilniji od tromih Banaćana. Za razliku od nas, Somborci su neretko protestovali pred navedenom fabrikom.
Opravdano se postavlja pitanje šta je Zrenjanince stondiralo, pa su postali tako apatični.
Dodatno zabrinjava to što ovdašnja Kafilerija nije radila početkom novembra, a uprkos tome, smrada je bilo na pretek?! Da li postoji još neki aero zagađivač u našem gradu, u nedoumici su mnogi.
Nužno je obaviti razgovor sa menadžmentom/vlasnikom Kafilerije. Za rešenjem problema vape obe strane. Što bi Broz rekao, ne treba se držati zakona kao pijan plota. Možda je neophodno samo dislociranje, tj. nuđenje druge lokacije…