Karate klub Banat vicešampion u šotokanu  

Zrenjaninski karate klub Banat osvojio je drugo mesto u Prvoj saveznoj seniorskoj ligi, koja je održana u juče u Despotovcu u organizaciji Šotokan karate saveza Srbije. Karatisti Banata izgubili su od kartista iz Jagodine u borbi za prvo mesto. U ekipi KK Banata bili su Danko Đokić, Nemanja Osmajlić i Zoran Poznanov. Igrali su šest kola, a kako je ocenio Đokić, inače karate trener, Osmajlić je bio u najboljoj formi.
-Zoran i ja smo izgubili od Jagodinaca, ali desila se i jedna sudijska greška koja je direktno uticala na konačni plasman. Dosuđen je poen za karatistu protiv kojeg sam se borio u trenutku kada sam ja vodio 1:0. Posle toga sam morao da promenim taktiku, ali sam izgubio meč. Onda je izgubio i Poznanov i morali smo da se zadovoljimo drugim mestom u Srbiji – rekao je Đokić.
O reputaciji KK Banata dovoljno govori činjenica da se Osmajlić i Poznanov takmiče za klub iz Zrenjanina iako su oni iz Beograda, odnosno Bačke Palanke.

I deca uspešna u Despotovcu
Mladi karatisti Banata takođe su bili uspešni u subotu u Despotovcu. Aleksandar Jovanov je bio drugi u katama, a Milica Nenin i Dragan Racković osvojili su bronzane medalje, takođe u katama.
Suzana Kokavski