KARATE: ODLIČJA ZA SENIORE, PIONIRE, NADE I ĐAKE

Marina Oro, karatistkinja Zrenjanina, osvojila je bronzano odličje na seniorskom prvenstvu Srbije u Čačku. Mlada takmičarka je na ovom prvenstvu debitovala, a odličje joj je pripalo u kategoriji do 55 kg. Zrenjaninski klub su predstavljali i Anja Milovanovič i Vuk Prica, ali su poraženi u kvalifikacijama.
Sa državnog šampionata za pionire i nade Zrenjaninci su se vratili sa šest odličja (dva u ekipnoj i četiri u pojedičanoj konkurenciji). Bronzama su se okitili ženski i muški tim. U sastavu devojčica bile su: Jelena Kerčov, Staša Ristović, Mila Salapura i Sara Šušak. Bronzani dečaci su Ivan Lagundžija, Marko Ćušić i Filip Hajdu. Državni prvak za nade postao je Ivan Lagundžija, vicešampionka je Staša Ristović, dok su se bronzama okitile Mila Salapura i Sara Šušak.
Blistav niz upotpunili su takmičari Zrenjanina koji su na đačkom prvenstvu Srbije predstavljali svoje škole. Bronze su stekli Mihajlo Bogdanović (OŠ „Jovan Dučić” Klek), kao i učenici Zrenjaninske gimnazije Marina Oro i Vuk Prica.

B. M.